Σάββατο 22 Αυγούστου 2020

Τηγανητό ρύζι με γαρίδες (Khao Pad Goong)

Υλικά (για 2 άτομα)
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι jasmine (για εκτέλεση βλέπε εδώ)
8 γαρίδες καθαρισμένες (μόνο η ουρά να μείνει)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (εναλλακτικά 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο)
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 αυγά (χτυπημένα)
3 κουτ. σούπας soy sauce
½ κουτ. σούπας oyster sauce
1 κουτ. γλυκού μαύρη ζάχαρη
4 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο

Εκτέλεση 

   Σε wok ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις γαρίδες για 1' περίπου. Βάζουμε στην άκρη τις γαρίδες με το σκόρδο, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να γίνουν scrambled. Κατόπιν, προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι, τη soy sauce, την oyster sauce και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε για 30'' - 1' περίπου. Σερβίρουμε περιχύνοντας κουταλιές από την dipping sauce Prik Nam Pla.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...