Υλικά
4 μπριζόλες λαιμού χωρίς κόκκαλο
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπονέτ πλυμένο
4 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
Ελαιόλαδο
Πάπρικα
Κόλιανδρος σε σκόνη
Μουστάρδα σε σκόνη
Σκόρδο σε σκόνη
Ρίγανη
Θυμάρι
Αλάτι
Mix πιπεριών
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Σ' ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε γάστρα ή πυρέξ βάζουμε τις μπριζόλες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο κι απ' τις 2 πλευρές, ομοίως και με τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το 1 φλιτζ. τσαγιού νερό, καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και αφήνουμε τις μπριζόλες για 20'. Έπειτα, βάζουμε στην άκρη τις μπριζόλες, προσθέτουμε το ρύζι, τα 3 φλιτζ. τσαγιού νερό, αλάτι, από πάνω τις μπριζόλες από την άλλη μεριά και ψήνουμε για 15'. Τέλος, αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε για άλλα 10'.
- Σερβίρουμε με: λεμόνι και ρίγανη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου