Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Σπυρωτό ρύζι



Υλικά (για 3 άτομα)
για μέθοδο Νο 1
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι basmati ή jasmine
1 λίτρο νερό
Αλάτι

για μέθοδο Νο 2
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι basmati ή jasmine
1 ¾ - 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
Αλάτι

Εκτέλεση
Μέθοδος Νο 1
  Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν, ξεπλένουμε 2-3 νερά το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε για 8'-12'. Το σουρώνουμε και σερβίρουμε.

Μέθοδος Νο 2
  Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό, ρίχνουμε αλάτι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κατόπιν, ξεπλένουμε 2-3 νερά το ρύζι, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και το σιγοβράζουμε για περίπου 15' μέχρι να τραβήξει τα υγρά του.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10'. Τέλος, το ''ξαίνουμε'' με ένα πιρούνι για να είναι πιο αφράτο και σπυρωτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...