Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ή παστός κομμένος σε κομμάτια*
1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος ή παστός κομμένος σε κομμάτια*
Αλεύρι
Ελαιόλαδο
Για κουρκούτι
330 ml μπύρα ή σόδα
140 γραμμάρια αλεύρι
170 γραμμάρια κορν φλάουρ
Αλάτι
Πιπέρι
Για σκορδαλιά
600 γραμμάρια πατάτες
3 - 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
Ξύδι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση (για κουρκούτι)
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν, πανάρουμε τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, τον ρίχνουμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Απορροφάμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Κατόπιν, πανάρουμε τον μπακαλιάρο στο αλεύρι, τον ρίχνουμε στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Απορροφάμε το περιττό λάδι σε χαρτί κουζίνας.
Για σκορδαλιά
Ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ' ένα μπολ, τις λιώνουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
*Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.
Ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες. Τις ρίχνουμε σ' ένα μπολ, τις λιώνουμε, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
*Σε περίπτωση που ο μπακαλιάρος είναι παστός, τον κόβουμε σε κομμάτια και τον ξαλμυρίζουμε από την προηγούμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου