Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Μυδοπίλαφο

Υλικά (για 4 άτομα)
½ κιλό μύδια
350 γραμμάρια ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
250 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
50 ml κρασί λευκό ξηρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ζάχαρη
Πιπέρι
1 πιπεριά τσίλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Καθαρίζουμε τα μύδια (όπως περιγράφεται στη συνταγή ''Μύδια αχνιστά'') και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε 1 λίτρο νερό για 3', μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη τους. Σουρώνουμε το ζουμί τους, κρατώντας το για το ρύζι.  Σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και αχνίζουμε το κρεμμύδι κι έπειτα το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 2' περίπου. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, έπειτα τις ντομάτες, την πιπεριά, ζάχαρη, πιπέρι και το ζουμί από τα μύδια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το ρύζι. Αν χρειαστεί υγρά, συμπληρώνουμε ζεστό νερό. Όταν γίνει το ρύζι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μύδια και τα αφήνουμε για 1'-2'. Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...