Υλικά (για 4 άτομα)
7 πράσα
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι νυχάκι
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλιτζ. τσαγιού νερό ζεστό
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Πάπρικα γλυκιά
Χυμός από 2 λεμόνια
Κύμινο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα πράσα και τα κόβουμε σε ροδέλες (τις άκρες των φύλλων που είναι σκληρές τις πετάμε). Σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα πράσα μαζί με τα καρότα και ανακατεύουμε συνεχώς, ώσπου να μαραθούν. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι και το τσιγαρίζουμε μαζί με τα πράσα, ανακατεύοντας συνεχώς για 5'. Τέλος, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε για 30' περίπου σε μέτρια φωτιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου