300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος (μπούτι ή σπάλα)
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
1 ντομάτα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Πάπρικα γλυκιά
Κύμινο
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σ’
ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς. Αφήνουμε το μείγμα
να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει
το
διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα. Για
τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις
μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.
- Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς
- Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, ρύζι κτλ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου