Υλικά (για 4 άτομα)
1 φλιτζ. τσαγιού πλιγούρι
2 ματσάκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
2 ντομάτες κομμένες καρέ
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 αγγουράκι κομμένο καρέ
Χυμός από 2 λεμόνια
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι με ζεστό νερό, ίσα να το σκεπάσει. Το καλύπτουμε με μία πετσέτα ή με μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει (περίπου 15'). Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα μυρωδικά, τις ντομάτες, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το πλιγούρι, εφόσον έχει φουσκώσει, τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Τρώγεται, συνήθως, δροσερή και συνοδεύει ψητά φαγητά. Διατηρείται στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου