Τρίτη 21 Ιουλίου 2020

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί

Υλικά
20 κολοκυθοανθοί
100 γραμμάρια τυρί κατσικίσιο τριμμένο (εναλλακτικά φέτα)
100 γραμμάρια τυρί edam τριμμένο
100 γραμμάρια λαδοτύρι Μυτιλήνης τριμμένο
100 γραμμάρια φρέσκια μυζήθρα τριμμένη
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Δυόσμος ψιλοκομμένος
Πιπέρι
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για κουρκούτι
330 ml μπύρα
140 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50 γραμμάρια κορν φλάουρ
1 αυγό
Αλάτι
½ κουτ. γλυκού κουρκουμάς (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Σ' ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
   Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια και τους στήμονες τους κολοκυθοανθούς. Έπειτα, τους πλένουμε και τους στεγνώνουμε προσεκτικά σε χαρτί. Σ' ένα μπολ προσθέτουμε τα τυριά, μαϊντανό, δυόσμο και πιπέρι και ανακατεύουμε. Κατόπιν, γεμίζουμε τους ανθούς με το μείγμα και τους κλείνουμε καλά. Τους βουτάμε στο κουρκούτι και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί, για να ''τραβήξει'' το περιττό λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...