400 γραμμάρια φασόλια χάντρες (μπαρμπουνοφάσουλα)
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες ή καρέ
1 ντομάτα κομμένη καρέ
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Σέλινο ψιλοκομμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα καπνιστή
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ μουλιάζουμε τα φασόλια από βραδύς. Την επόμενη μέρα, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 2'-3', το σκόρδο για άλλο 1' και το καρότο για άλλα 3'. Βάζουμε τα φασόλια, προσθέτουμε κρύο νερό, μέχρι να σκεπαστούν, ανακατεύουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30'. Κατόπιν, προσθέτουμε τις ντομάτες και τον πελτέ, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 20' περίπου (ο χρόνος είναι ενδεικτικός και εξαρτάται από τα φασόλια). Αφού γίνει το φαγητό, προσθέτουμε σέλινο, μαϊντανό και πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου