Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

Πίτσα pepperoni

Υλικά (για 3 πίτσες σε ταψί 26 cm ή για 1 πίτσα 30x40 cm)
Για τη ζύμη
500 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
300 ml νερό χλιαρό
1 μαγιά (25 γραμ. νωπή ή 8 γραμ. ξηρή)
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
                         
Για γέμιση
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας (προαιρετικά) 
2 λουκάνικα pepperoni κομμένα σε λεπτές φέτες
150 γραμμάρια τυρί mozzarella τριμμένο
150 γραμμάρια τυρί emmental τριμμένο
150 γραμμάρια τυρί regato τριμμένο

Εκτέλεση
   Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για λίγο μέσα στο μπολ, μέχρι να γίνει μια μάζα (αν δε θέλουμε να λερώσουμε πολύ τα χέρια, μπορούμε να ανακατέψουμε μ' ένα πιρούνι) και στη συνέχεια στον πάγκο για 10'. Εναλλακτικά, μπορούμε να ζυμώσουμε σε  κουζινομηχανή.
   Όταν η ζύμη γίνει ελαστική, τη χωρίζουμε σε 3 μπαλάκια. Τα τοποθετούμε σε μεγάλο τάπερ ή ταψί, λαδωμένα ή αλευρωμένα με απόσταση μεταξύ τους, για να διπλασιαστούν και τα καλύπτουμε με μεμβράνη. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 12-24 ώρες.
   Αφού φουσκώσουν, τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες. Ανοίγουμε κάθε ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο. Δημιουργούμε περιμετρικά με τα δάχτυλα την κόρα (cornicione) και ξεκινάμε από το κέντρο με τα δάχτυλα ανοίγοντάς την και κάνοντας κυκλικές κινήσεις, για να μη χάσει τον "αέρα" της. Τη μεταφέρουμε σε λαδωμένο ή αλευρωμένο ταψί. 
   Στρώνουμε τη σάλτσα ντομάτας, αφού την ανακατέψουμε με τον πελτέ. Προσθέτουμε τα τυριά και τα λουκάνικα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην κάτω σχάρα, κοντά στον πάτο, στους 230-250ο C για 12'-15' περίπου (ανάλογα το φούρνο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...