Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Λιγκουίνι με σάλτσα μπολονέζ


Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο λιγκουίνι
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 ντομάτες τριμμένες
1 καρότο τριμμένο
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί ξηρό
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Κανέλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη κρυσταλλική (προαιρετικά) 

Εκτέλεση (για ζυμαρικά)
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών). Αφού βράσει, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, για χρόνο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα λαδώνουμε / βουτυρώνουμε. 

Για σάλτσα
   Σ' ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να θερμανθεί. Ρίχνουμε τον κιμά, αλατίζουμε και ανακατεύουμε μ' ένα σύρμα ή μια κουτάλα, για να μη μας σβολιάσει, μέχρι να πάρει χρώμα. Αχνίζουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει κι έπειτα το σκόρδο. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά πλην της ρίγανης, που τη βάζουμε όταν θα είναι έτοιμη η σάλτσα. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 20'-30' περίπου.

Σερβίρονται με: τριμμένη παρμεζάνα, κεφαλοτύρι ή τυρί της αρεσκείας μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...