Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Σουτζουκάκια ψητά με χειροποίητες πίτες

Υλικά (για 4 άτομα) (για σουτζουκάκια)
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς από μπούτι ή ελιά 
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο 
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη ή 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Ξύδι
Πάπρικα
Κύμινο

Για πίτες
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι τύπου 00
¾ φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
10 γραμμάρια νωπή μαγιά (εναλλακτικά 4 γραμμάρια ξηρή)
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο


Εκτέλεση (για σουτζουκάκια)
  Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στο φούρνο.

Για πίτες
   Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, σταδιακά το νερό κι ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι και ζυμώνουμε. Το αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει. Αργότερα, το χωρίζουμε σε 4 μπαλάκια ζύμης και τα ανοίγουμε / πλάθουμε με τα χέρια. Τα ψήνουμε με λίγο ελαιόλαδο ή βούτυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...