Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Φασολάκια λαδερά

Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό φασολάκια φρέσκα ή κατεψυγμένα (στρογγυλά ή πλατιά)
2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
2 πατάτες μέτριες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Πλένουμε τα φρέσκα φασολάκια και τα καθαρίζουμε από τις "κλωστές", που βρίσκονται στο πλάι. (Τα κατεψυγμένα δε χρειάζονται πλύσιμο και καθάρισμα.) Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο για 1', ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν, ρίχνουμε τα φασολάκια, τις πατάτες και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 5'-7'.
   Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια, αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε βραστό νερό, μέχρι να σκεπαστούν σχεδόν όλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά για 40'-45'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...