Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινή τηγανιά με κους κους

Υλικά (για 2 άτομα)
½ κιλό ελιά ή σπάλα χοιρινή κομμένη σε κομμάτια
1 φλιτζ. τσαγιού κους κους
1 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό
1 κουτ. σούπας βούτυρο
50 ml ζωμός κοτόπουλου (προαιρετικά)
100 ml κρασί λευκό ξηρό
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Χυμός από 1 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη

Εκτέλεση
   Μαρινάρουμε το κρέας σ' ένα μπολ με κρασί, μουστάρδα, κρεμμύδι, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σ' ένα τηγάνι, ρίχνουμε το κρέας με τη μαρινάδα και σοτάρουμε για 15' περίπου σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για άλλα 10' περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Αφότου γίνει, περιχύνουμε με χυμό λεμονιού και ρίγανη.
   Παράλληλα, σ' ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό και προσθέτουμε το αλάτι και το ζωμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το κους κους και το αφήνουμε να φουσκώσει για 10' σκεπασμένο με μία πετσέτα. Στο τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...