Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Marble Cake

Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 μπέικιν πάουντερ
200 ml γάλα (εναλλακτικά χυμός πορτοκαλιού)
30 γραμμάρια κακάο κοσκινισμένο
3-4 αυγά
1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση
    Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Σε μπολ βάζουμε 180 γραμμάρια της ζύμης και το κακάο και ανακατεύουμε.
   Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε το περίσσιο αλεύρι. Έπειτα, ρίχνουμε τη μισή ζύμη, προσθέτουμε το μείγμα κακάο και τέλος την υπόλοιπη ζύμη. Ανακατεύουμε με μια οδοντογλυφίδα, κάνοντας σχεδιάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50' περίπου στους 180ο C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15' και ξεφορμάρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...