3 μπούτια κοτόπουλου (περίπου 1 κιλό)
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο πλυμμένο
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι κίτρινο πλυμμένο
4 ½ φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό
Υλικά (για άλειμμα)
50 ml ζωμός κοτόπουλου
Υλικά (για άλειμμα)
50 ml ζωμός κοτόπουλου
1 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουτ. σούπας μέλι
70 ml ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
70 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι μικρό
ΑλάτιΠιπέρι
Ρίγανη
Κάρυ
Εκτέλεση
Σ' ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά του αλείμματος. Σε ταψί τοποθετούμε το κοτόπουλο, το αλείφουμε με το μείγμα και ρίχνουμε 2 φλ. τσαγιού νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 70'-80'. Στα
πρώτα 45'-50', ψήνουμε το κοτόπουλο με την
πέτσα προς τα κάτω. Για την υπόλοιπη ώρα το
γυρίζουμε κανονικά (η πέτσα να είναι προς τα πάνω), προσθέτουμε το ρύζι και το υπόλοιπο νερό και συνεχίζουμε το ψήσιμο. Σε περίπτωση που πιει νωρίτερα τα υγρά του, προσθέτουμε χλιαρό νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου