Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά (για 4 άτομα)
1 χταπόδι (2 κιλά περίπου)
300 γραμμάρια μακαρονάκι κοφτό
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ντομάτα μεγάλη τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
Ξίδι (για το βράσιμο)
Κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση 
    Για το καθάρισμα και το βράσιμο του χταποδιού βλέπε εδώ
   Αφού το βράσουμε, το βγάζουμε από την κατσαρόλα (κρατάμε το ζωμό) και το κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά πλην της ρίγανης και βράζουμε για 10'-15' περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη και το χταπόδι και τα αφήνουμε για 5'-10'.
   Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε το μακαρονάκι, για να βράσει, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνει, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...