Υλικά (για 4 άτομα)
Υλικά (για γλυκόξινη σάλτσα)
300 γραμμάρια noodles αυγού ή ρυζιού
150 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon ή shiitake κομμένα σε φέτες
100 γραμμάρια κόκκοι καλαμποκιού
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
Σησαμέλαιο ή ηλιέλαιο
Υλικά (για γλυκόξινη σάλτσα)
½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
4 κουτ. σούπας κέτσαπ
1 ½ κουτ. σούπας corn flour
3 κουτ. σούπας νερό κρύο
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (εναλλακτικά φρέσκο ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση (για γλυκόξινη σάλτσα)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
3 κουτ. σούπας σόγια σως
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη (εναλλακτικά φρέσκο ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση (για γλυκόξινη σάλτσα)
Σ' ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το μηλόξιδο και
την κέτσαπ και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, διαλύουμε σ'
ένα μπολάκι το corn
flour με το νερό και το ρίχνουμε στη σάλτσα. Προσθέτουμε τη
σόγια σως και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό αφήνουμε τα noodles να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Σε wok ή βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε
το κρεμμύδι για 2'-3' και το σκόρδο για 1'. Κατόπιν, συνεχίζουμε το σοτάρισμα με τα
μανιτάρια, το μπρόκολο και τα καρότα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 3'-4'. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις πιπεριές και
τα αφήνουμε για άλλα 2' να σοταριστούν. Τέλος, προσθέτουμε τη σάλτσα, τα scrambled eggs
και τα noodles, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με μπούκοβο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου