Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Κανελόνια με σπανάκι, φέτα και μυζήθρα


Υλικά (4 άτομα)
1 συσκευασία κανελόνια (250 γραμμάρια)
600 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (πλυμμένο, κομμένο και καθαρισμένο) ή κατεψυγμένο
300 γραμμάρια τυρί φέτα ή κατσικίσιο
250 γραμμάρια μυζήθρα
150 γραμμάρια regato light τριμμένο
100 γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμέν0
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 αυγά
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Άνηθος ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Βασιλικός ξερός
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
   Σ' ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο για 2' κι έπειτα το σκόρδο για 1'. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθεί και να τραβήξει τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο και τον βασιλικό και αφήνουμε να κρυώσει για 10'. Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα και τη μυζήθρα και ανακατεύουμε.



   Σε ταψί 30x20 cm στρώνουμε 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα από το άλλο. Φροντίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους.


 


   Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 30'. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με το regato και ψήνουμε στους 200οC 10'-15' περίπου.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...