Υλικά
(4 άτομα)
1
συσκευασία κανελόνια (250 γραμμάρια)
600
γραμμάρια σπανάκι φρέσκο (πλυμμένο, κομμένο και καθαρισμένο) ή κατεψυγμένο
300
γραμμάρια τυρί φέτα ή κατσικίσιο
250
γραμμάρια μυζήθρα
150
γραμμάρια regato light τριμμένο
100
γραμμάρια κεφαλοτύρι τριμμέν0
500
γραμμάρια σπιτική σάλτσα
ντομάτας
1
κρεμμύδι μεγάλο ξερό ψιλοκομμένο
3-4
σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2
αυγά
2
κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Άνηθος
ψιλοκομμένος
Ελαιόλαδο
Βασιλικός
ξερός
Αλάτι
Πιπέρι
Σ' ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο
για 2' κι έπειτα το σκόρδο για 1'. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε και
αφήνουμε να μαραθεί και να τραβήξει τα υγρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε
τον άνηθο και τον βασιλικό και αφήνουμε να κρυώσει για 10'. Χτυπάμε τα αυγά και
τα ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με τη φέτα και τη μυζήθρα και ανακατεύουμε.

Σε ταψί 30x20 cm στρώνουμε 200 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας. Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα από το άλλο. Φροντίζουμε, ώστε να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους.

Περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το
κεφαλοτύρι και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190οC για 30'. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο,
πασπαλίζουμε με το regato και ψήνουμε στους 200οC 10'-15' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου