Υλικά (για 4 άτομα)
Εκτέλεση
Tip
2 μεγάλες πατάτες
2 μέτρια κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 καρότο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 μέτριες ντομάτες κομμένες καρέ
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βασιλικός ψιλοκομμένος
Πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε ροδέλες. Σ' ένα μπολ, ανακατεύουμε
τον πελτέ με τις ντομάτες. Βάζουμε τα λαχανικά σ' ένα ταψί,
αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε πάπρικα και ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με
τα χέρια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 45'-60' περίπου.
Tip
-
Για πιο νόστιμο αποτέλεσμα, αφού κόψουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε
σε αλατισμένο νερό για 15' και τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Επίσης, αφού κόψουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για
15'.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου