Παρασκευή 5 Ιουλίου 2019

Croque Monsieur & Croque Madame

Υλικά (Croque Monsieur)
2 φέτες ψωμί του τοστ (εναλλακτικά χωριάτικο)
4 φέτες καπνιστή μπριζόλα
2 φέτες τυρί emmental
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα dijon

Για Croque Madame
10 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
1 μεγάλο αυγό

Για την μπεσαμέλ
20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
20 γραμμάρια αλεύρι
80 γραμμάρια γάλα χλιαρό
40 γραμμάρια γραβιέρα
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Αλάτι
Πιπέρι 


Εκτέλεση (Για Croque Monsieur)
  Αλείφουμε με λίγο βούτυρο την πλευρά της κάθε φέτας που θα ψηθεί (εξωτερικά). Στην εσωτερική πλευρά, αλείφουμε σε κάθε φέτα τη μουστάρδα, από μια φέτα τυρί και την καπνιστή μπριζόλα και κλείνουμε το σάντουιτς. Προσθέτουμε από πάνω τη μπεσαμέλ, μεταφέρουμε σ' ένα ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3'-5' στους 200ο C, μέχρι να ροδίσει.

Για Croque Madame
   Σ' ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ρίχνουμε το βούτυρο, αφήνουμε να λιώσει και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και το τηγανίζουμε. Αφού τηγανιστεί, το τοποθετούμε στο ψημένο σάντουιτς. Εναλλακτικά αντί για τηγανητό αυγό, μπορούμε να σερβίρουμε με αυγό ποσέ.

Για την μπεσαμέλ
   Σ' ένα κατσαρολάκι αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μ' ένα αναδευτήρι για 1'-2' σε μέτρια φωτιά (άσπρο roux). Στη συνέχεια, ρίχνουμε το γάλα, συνεχίζουμε το ανακάτεμα διαρκώς, μέχρι να δέσει και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη γραβιέρα και ανακατεύουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...