Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σκιουφιχτά ή σπαγγέτι
250 γραμμάρια καπνιστό απάκι σε κύβους
100 γραμμάρια κρητική γραβιέρα τριμμένη
4 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια κρητική γραβιέρα τριμμένη
4 κρόκοι αυγών
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (εναλλακτικά 20 γραμμάρια στάκα)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
100 ml κρητικό λευκό κρασί Βηλάνα (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
100 ml κρητικό λευκό κρασί Βηλάνα (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν,
τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σ' ένα
τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το απάκι με το ελαιόλαδο. Μόλις
πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη γραβιέρα, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και 2-3 κουτάλες από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε μ' έναν αυγοδάρτη. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα παίρνουμε με μια κουτάλα ζυμαρικών ή λαβίδα-τσιμπίδα μαγειρικής από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το απάκι, ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, για να ''δέσουν'' τα υλικά.
Σερβίρουμε με: κρητική γραβιέρα ή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τους κρόκους, τη γραβιέρα, πιπερώνουμε, ρίχνουμε το κρασί και 2-3 κουτάλες από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε μ' έναν αυγοδάρτη. Αφού βράσουν τα μακαρόνια, τα παίρνουμε με μια κουτάλα ζυμαρικών ή λαβίδα-τσιμπίδα μαγειρικής από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το απάκι, ρίχνουμε το μείγμα των κρόκων και ανακατεύουμε καλά, για να ''δέσουν'' τα υλικά.
Σερβίρουμε με: κρητική γραβιέρα ή παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου