1 κιλό σαρδέλες
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο
Αλάτι
Για το λαδολέμονο
120 ml ελαιόλαδο
60 ml λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
1 κουτ. σούπας μουστάρδα dijon
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια και τις κοιλιές τους, τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για μισή ώρα. Τις αλείφουμε με το λάδι και τις ψήνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ψησταριά υγραερίου ή στα κάρβουνα. Τέλος, τις σερβίρουμε με το λαδολέμονο, το οποίο χτυπάμε είτε με σύρμα, είτε με ραβδομπλέντερ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου