Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι


Υλικά (για 4 άτομα)
1 χταπόδι (περίπου 2 κιλά)
300 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
½ φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί ξηρό
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (προαιρετικά)
1 δάφνη
Ξύδι (για το βράσιμο)
Κόκκοι μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Λάδι

Εκτέλεση 
    Για τον καθαρισμό και το βράσιμο του χταποδιού βλέπε εδώ
   Αφού το βράσουμε, το βγάζουμε από την κατσαρόλα (κρατάμε το ζωμό) και το κόβουμε σε κομμάτια. Στη συνέχεια, τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ζωμό και τα υπόλοιπα υλικά πλην της ρίγανης και βράζουμε για 10'-15' περίπου. Τελευταία ρίχνουμε τη ρίγανη και το χταπόδι και τα αφήνουμε για 5'-10'.
   Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε το μακαρονάκι, για να βράσει, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνει, το σουρώνουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το χταπόδι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...