Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τηγανητό ρύζι με λαχανικά

 


Υλικά (για 3 άτομα)
2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι jasmine (για εκτέλεση βλέπε εδώ)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο μικρό κομμένο καρέ 
1 κολοκυθάκι κομμένο καρέ
50 γραμμάρια μπαμπού φύτρες σε φέτες (bamboo shoots)
5 baby corns κομμένα σε φέτες
1 πιπεριά μικρή πράσινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά μικρή κόκκινη ψιλοκομμένη
120 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια champignon ή shiitake κομμένα σε φέτες
4 αυγά (χτυπημένα)
1/2 κουτ. σούπας τσίλι σε σκόνη
1 κουτ. σούπας spice mix (μείγμα μπαχαρικών για κινέζικα ή ταϊλανδέζικα πιάτα)
3-4 κουτ. σούπας soy sauce
5 κουτ. σούπας ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

   Σε wok ή βαθύ τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1' περίπου. Έπειτα, προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκυθάκι,  τις φύτρες, τα baby corns, τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το τσίλι και το μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε, για να σοταριστούν. Στη συνέχεια, βάζουμε στην άκρη του wok τα λαχανικά, προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να γίνουν scrambled. Προσθέτουμε το βρασμένο ρύζι και τη soy sauce, και ανακατεύουμε για 30 δευτερόλεπτα. Σερβίρουμε,  πασπαλίζοντας με σουσάμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...