Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Τσουχτή (Μανιάτικη μακαρονάδα)


Υλικά (για 4 άτομα)
500 γραμμάρια σπαγγέτι Νο5 ή 
Νο6
120 γραμμάρια μυζήθρα ξηρή
80 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί
80 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι φ
ρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα αποσύρουμε από τη φωτιά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα.
   Σ' ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε, για να ροδίσει η μυζήθρα (όχι να καεί). Μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε και προσθέτουμε τα τηγανητά αυγά, το κατσικίσιο τυρί, έξτρα τριμμένη μυζήθρα και πιπέρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...