Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2022

Κουλουράκια με ινδοκάρυδο και σουσάμι

Υλικά
400 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
160 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια ινδοκάρυδο
1 baking powder
200 γραμμάρια φρέσκο ή φυτικό βούτυρο
2 αυγά
1 βανίλια
Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση
   Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε με το φτερό (''Κ'') το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2'. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο, το baking powder και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Αποσύρουμε από τον κάδο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30'. Στρώνουμε λαδόκολλα σ' ένα ταψί. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που επιθυμούμε, τα αλείφουμε με ζαχαρόνερο και τα περνάμε από το σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 20'-25' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...