Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019

Φανουρόπιτα

Υλικά
3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη
1 ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
100 ml σπορέλαιο
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγιού νερό ή χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
½ φλιτζ. τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα (αλευρωμένα)
½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες (αλευρωμένες)

Εκτέλεση
   Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το γαρύφαλλο και την κανέλα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το σπορέλαιο με τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού/νερό. Τα ρίχνουμε στο μπολ με το αλεύρι, προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι διαμέτρου 28cm και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45'-50' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...