1 ½ κιλό ολόκληρο κοτόπουλο, ξεκοκαλισμένο από τον κρεοπώλη*
150 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
250 γραμμάρια γραβιέρα σε κομμάτια
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε ροδέλες
700-800 γραμμάρια πατάτες baby
Για άλειμμα
50 γραμμάρια μουστάρδα
30 γραμμάρια κέτσαπ
100 ml ελαιόλαδο
Ρίγανη
Θυμάρι
Θυμάρι
Πάπρικα
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα το κοτόπουλο, με την πέτσα να είναι προς τα κάτω. Σ' ένα μπολάκι
αναμειγνύουμε τα υλικά του αλείμματος και αλείφουμε μ' αυτά το κοτόπουλο.
Φροντίζουμε να μη χρησιμοποιήσουμε όλο το άλειμμα, διότι θα το χρειαστούμε αργότερα. Στρώνουμε στο κοτόπουλο το μπέικον,
την πιπεριά και τη γραβιέρα. Το τυλίγουμε με προσοχή, το περνάμε σε δίχτυ
ή το δένουμε με ειδικό σπάγκο και το αλείφουμε λίγο εξωτερικά με το μείγμα.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις
βάζουμε στο ταψί, προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και τις ανακατεύουμε με το
υπόλοιπο μείγμα από το άλειμμα. Βάζουμε στο κέντρο το ρολό, το καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
190οC για 1 ½ ώρα περίπου. Όταν περάσει η 1 ώρα το ξεσκεπάζουμε κι έπειτα το αφήνουμε για την υπόλοιπη ώρα να ροδίσει.
*Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φιλέτα στήθη και μπούτια με την πέτσα ανοιγμένα.
*Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φιλέτα στήθη και μπούτια με την πέτσα ανοιγμένα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου