Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Φλωρεντίνες

Υλικά
200 γραμμάρια αμύγδαλα φιλέ
100 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια μέλι θυμαρίσιο
60 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο

Εκτέλεση
  Σ' ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το μέλι. Αποσύρουμε, προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα σ' ένα ταψί με λαδόκολλα και το στρώνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 10'-15' περίπου. Αφού ψηθούν, αφήνουμε να κρυώσουν και κόβουμε σε τετράγωνα ή τρίγωνα κομμάτια.
   Αν θέλουμε, μπορούμε να τις βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα και να τις αφήσουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα, μέχρι να σταθεροποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...