Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ρεβιθάδα

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας baking soda (προαιρετικά) 
½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμός από 2 λεμόνια μέτρια
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Από βραδύς σ' ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό αφήνουμε να φουσκώσουν τα ρεβίθια. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα ξαναβάζουμε μέσα στο σκεύος μαζί με τη σόδα. Τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 20'. Τα ξεπλένουμε πολλές φορές και τα βάζουμε να βράσουν σε κρύο νερό σε μέτρια φωτιά.
   Με μια κουτάλα ξαφρίζουμε συνεχώς και όταν καθαρίσουν, ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μετά από 15'-20' βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αφού βράσουν, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιών, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...