1 χταπόδι (περίπου 1 κιλό)
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μπαχάρι σε κόκκους
Ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Μπαχάρι σε κόκκους
Ρίγανη
Ξίδι
Ελαιόλαδο
Ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Για τον καθαρισμό και το βράσιμο βλέπε εδώ
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, τα βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτουμε μπαχάρι, ξίδι, ρίγανη, ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε, ανακινούμε το βάζο και είναι έτοιμο προς χρήση ή συντήρηση.
Για τον καθαρισμό και το βράσιμο βλέπε εδώ
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε και κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Έπειτα, τα βάζουμε σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο και προσθέτουμε μπαχάρι, ξίδι, ρίγανη, ελαιόλαδο, το σκόρδο και τη δάφνη. Ανακατεύουμε, ανακινούμε το βάζο και είναι έτοιμο προς χρήση ή συντήρηση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου