1 κιλό σαρδέλες
Αλεύρι κίτρινο
Αλάτι
Αλεύρι κίτρινο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Ηλιέλαιο
Ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια και τα εντόσθια, τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα σ' αυτό λίγο αλάτι και αλευρώνουμε τις σαρδέλες. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και μόλις πυρώσει, ρίχνουμε τα λάδια να καούν κι αυτά. Τέλος, ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις τηγανίζουμε κι απ' τις δυο πλευρές.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από τα λέπια και τα εντόσθια, τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις αλατίζουμε. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε μέσα σ' αυτό λίγο αλάτι και αλευρώνουμε τις σαρδέλες. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και μόλις πυρώσει, ρίχνουμε τα λάδια να καούν κι αυτά. Τέλος, ρίχνουμε τις σαρδέλες και τις τηγανίζουμε κι απ' τις δυο πλευρές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου