Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Σουηδικά κεφτεδάκια


Υλικά
500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
500 γραμμάρια κιμάς χοιρινός (μπούτι)
80 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
1 πατάτα μεγάλη βρασμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή περασμένο απ' το multi
Αλάτι
Πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Μαϊντανός ή ανηθος ψιλοκομμένος
Βούτυρο φρέσκο για τηγάνισμα

Για σάλτσα
40 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
50 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
500 ml ζωμός βοδινός
2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας σόγια σως (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Λιώνουμε την πατάτα και τη βάζουμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει το διάστημα αυτό, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε με βούτυρο. Όταν γίνουν, τα αποσύρουμε.
   Στο ίδιο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το αλεύρι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε για λίγο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
   Συνοδεύονται με: κενέλ από πουρέ πατάτας και μαρμελάδα από φρούτα του δάσους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...