Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Ψητά μανιτάρια πλευρώτους

Υλικά
500 γραμμάρια μανιτάρια πλευρώτους
3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο
2 κουτ. σούπας μέλι
Ρίγανη 
Ψιλοκομμένος μαϊντανός  

Για μαρινάδα
½  φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο  
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση)
Χυμός από 1 λεμόνι  
Αλάτι 
Πιπέρι  


Εκτέλεση
   Σ' ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Έπειτα, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια. Τα αλείφουμε με τα υλικά της μαρινάδας και τα αφήνουμε για 30' να μαριναριστούν. Σε τηγάνι γκριλιέρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τα ψήνουμε για 7' από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν. Σερβίρουμε, αφού ανακατέψουμε σ' ένα μπολ το μείγμα από βαλσάμικο ξίδι και μέλι (εναλλακτικά με κρέμα βαλσάμικου), ρίγανη και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...