Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Κέικ τρούφας με σιρόπι και γλάσο σοκολάτας

Υλικά (για ζύμη)
120 γραμμάρια φυτικό βούτυρο λιωμένο
¾ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουτ. γλυκού baking powder
75 γραμμάρια τρούφα
20 ml λικέρ κάστανο
5 αυγά

Για σιρόπι
2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
1 ¾ φλιτζ. τσαγιού νερό

Για γλάσο
½ φλιτζ. τσαγιού νερό
5 κουτ. σούπας κακάο
2 κουτ. σούπας φυτικό βούτυρο λιωμένο
3 κουτ. σούπας άχνη

Εκτέλεση




   Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μετά ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το λικέρ, την τρούφα και ανακατεύουμε καλά μ' ένα κουτάλι, για να πάει παντού. Βουτυρώνουμε μία φόρμα, ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30' με 40' περίπου.
    



   Βράζουμε το σιρόπι για 2'-4', ανακατεύοντας μία φόρα μόνο. Μόλις ψηθεί το κέικ και όσο είναι ζεστό, περιχύνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να απορροφηθεί.


  


   Σ' ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γλάσο, ρίχνοντας τα υλικά ακριβώς με τη σειρά που αναγράφονται, μέχρι να λιώσουν. Το περιχύνουμε στο κέικ, αμέσως μόλις απορροφηθεί το σιρόπι.

2 σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...