Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο ή ricotta
Ρίγανη αποξηραμένη
Βασιλικός αποξηραμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους ½ - 1 cm και τις ξεπικρίζουμε για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σ' ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι χρυσαφίσουν.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λάδι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία-μία τις φέτες μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη μια κουτ. σούπας μείγμα από το μπολ. Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε.
2 μεγάλες μελιτζάνες
100 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
100 γραμμάρια ανθότυρο ή ricotta
Ρίγανη αποξηραμένη
Βασιλικός αποξηραμένος
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε φέτες πάχους ½ - 1 cm και τις ξεπικρίζουμε για μισή ώρα σε αλατισμένο νερό. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τις αλείφουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σ' ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι χρυσαφίσουν.
Σ' ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το ανθότυρο, ρίγανη, βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και λάδι και ανακατεύουμε. Παίρνουμε μία-μία τις φέτες μελιτζάνας και βάζουμε στην άκρη μια κουτ. σούπας μείγμα από το μπολ. Τις τυλίγουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου