Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Λουκανικοπιτάκια με αλεύρι ολικής άλεσης

Υλικά (για 25 λουκανικοπιτάκια περίπου)
350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης
200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό 5% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
200 ml χλιαρό γάλα ή νερό
8 γραμμάρια μαγιά ξηρή
1 κουτ. γλυκού αλάτι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό  χτυπημένο (για άλειμμα)

Γέμιση
25 λουκανικάκια κοκτέιλ
Μουστάρδα (προαιρετικά)
Κέτσαπ (προαιρετικά)


Εκτέλεση
   Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με 100 ml από το γάλα και την αφήνουμε για 5΄. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης, ζυμώνουμε για 2'-3' και έπειτα στον πάγκο για 10', μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε σε κουζινομηχανή. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Στη συνέχεια, τη χωρίζουμε σε 25 ίσα μέρη (40 γραμμάρια το καθένα περίπου). Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι, αλείφουμε με μουστάρδα και κέτσαπ, βάζουμε το λουκανικάκι και το ρολάρουμε. Τοποθετούμε τα πιτάκια σ' ένα ταψί με λαδόκολλα, τα αλείφουμε με το αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20'-25'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...