1 πακέτο σπαγγέτι ή λιγκουίνι
800 γραμμάρια γαρίδες
150 γραμμάρια ντοματίνια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
Ελαιόλαδο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Βασιλικός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
1-2 σφηνάκια ούζο (προαιρετικά)
Καθαρίζουμε το εντεράκι από τις γαρίδες. Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις γαρίδες για 2'-3'. Σβήνουμε με το ούζο, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις τοποθετούμε σ' ένα πιάτο. Βάζουμε τα ντοματίνια, τις ντομάτες, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει, ρίχνουμε τις γαρίδες και το βασιλικό και τα αφήνουμε για 5' περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου