1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης
Για κεφτεδάκια
400 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
200 γραμμάρια κιμάς χοιρινός (μπούτι)
3 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
2 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Πιπέρι
Για σάλτσα
Τα υλικά και η εκτέλεση υπάρχουν εδώ
Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς. Αφήνουμε το μείγμα
να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. Αφού περάσει
το
διάστημα αυτό, πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο. Έπειτα, τα ρίχνουμε στη σάλτσα να σιγοβράσουν για 5'.
Παράλληλα, σε μια
κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών),
αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες
της συσκευασίας. Τέλος, αφού γίνουν, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.
- Για τους λάτρεις των "κλασικών" ζυμαρικών, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ό,τι ζυμαρικά θέλουν!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου