8 φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
1 αυγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
Αλεύρι
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φιλέτα να ξεπαγώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί (αν θέλουμε τα κόβουμε σε sticks) και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα περνάμε πρώτα από το αλεύρι, έπειτα από το αυγό και τελευταία από το μείγμα πάπρικας-φρυγανιάς. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30' και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσαφίσουν. Τέλος, τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, φούρνου, σκορδαλιά κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου