Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Μπάμιες

Υλικά (για 4 άτομα)
800 γραμμάρια μπάμιες καθαρισμένες και πλυμένες
1 κρεμμύδι μέτριο ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
5 - 6 κλωνάρια μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 ντομάτα τριμμένη
1 κοφτή κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
¾ ποτ. κρασιού ελαιόλαδο
1 ποτήρι νερό
½ ποτήρι κρασί λευκό (προαιρετικά)
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση 

   Καθαρίζουμε τις μπάμιες, τις βάζουμε σε αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε για 30'. Τις ξεπλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίσουν μέσα σ' ένα τρυπητό. 
   Σε βαθιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια για 1'. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις μπάμιες και τις τσιγαρίζουμε μαζί με τα κρεμμύδια για 7', ανακατεύοντας συνεχώς.


  Τέλος, ρίχνουμε τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο χαμηλό επίπεδο (βαθμίδα 3 στα 9, 2 στα 6 κοκ) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 30' περίπου με κλειστό καπάκι. Αποφεύγουμε το ανακάτεμα, για να μη διαλυθούν οι μπάμιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...