Υλικά (για 2 άτομα)
2 φιλέτα κοτόπουλο
80 ml κρασί λευκό
200 ml κρέμα γάλακτος light ή πλήρης
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση)
1 κουτ. σούπας μουστάρδα (dijon κατά προτίμηση)
200 ml νερό
1 φλιτζ. τσαγιού ρύζι
2 ρολάκια φιδές
2 κουτ. σούπας βούτυρο
50 ml ζωμός κοτόπουλου
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση (για φιλέτα)
Ανοίγουμε τα φιλέτα στη μέση, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το νερό και 50 ml κρασί. Τα γυρίζουμε στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές. Αν εξατμίζονται τα υγρά, προσθέτουμε, μέχρι να ψηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και γυρίζουμε συνέχεια τα φιλέτα στο τηγάνι, για να μην κολλήσουν. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.
Ανοίγουμε τα φιλέτα στη μέση, τα καθαρίζουμε και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι. Ρίχνουμε το νερό και 50 ml κρασί. Τα γυρίζουμε στο τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν κι απ’ τις δυο πλευρές. Αν εξατμίζονται τα υγρά, προσθέτουμε, μέχρι να ψηθούν. Έπειτα, προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και λίγο αλάτι. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και γυρίζουμε συνέχεια τα φιλέτα στο τηγάνι, για να μην κολλήσουν. Όταν αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα γάλακτος.
Για ρύζι
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το φιδέ σπασμένο, για να καβουρδιστεί. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό, το ζωμό και αλάτι. Τέλος, το αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει το νερό.
Βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει, ρίχνουμε το φιδέ σπασμένο, για να καβουρδιστεί. Έπειτα, ρίχνουμε το ρύζι, 2 φλιτζάνια νερό, το ζωμό και αλάτι. Τέλος, το αφήνουμε να βράσει και να απορροφήσει το νερό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου