Υλικά (για βάση)
2 πακέτα μπισκότα
σοκολάτας γεμιστά
100 γραμμάρια
βούτυρο φυτικό
Υλικά (για στρώση σοκολάτας)
400 γραμμάρια
κουβερτούρα (όχι γάλακτος) σπασμένη σε κομμάτια
400 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε
τα μπισκότα στο μπλέντερ και λιώνουμε το βούτυρο. Τα αναμειγνύουμε και
ανακατεύουμε συνεχώς. Στρώνουμε το μείγμα με μία μαρίζ σε μία φόρμα, για να γίνει
επίπεδο και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.
Βράζουμε
την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά. Σταδιακά, ρίχνουμε την
κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως.
Βγάζουμε
τη βάση που έχουμε φτιάξει από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα.
Ξαναβάζουμε την τούρτα στο ψυγείο και όταν στερεοποιηθεί, διακοσμούμε με υλικά
της αρεσκείας μας.
Υλικά διακόσμησης: κακάο, τρούφα, ζάχαρη άχνη, πολύχρωμη τρούφα, τριμμένο μπισκότο, ινδοκάρυδο κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου