Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Ρεβίθια σούπα

Υλικά
½ κιλό ρεβίθια
1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 βλαστός σέλερι ψιλοκομμένο
2 μέτρια λεμόνια στυμμένα
Ελαιόλαδο
Κουρκουμάς
Κύμινο
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (προαιρετικά)

Εκτέλεση
   Από βραδύς, σ' ένα βαθύ σκεύος με κρύο νερό αφήνουμε τα ρεβίθια να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα στραγγίζουμε. Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σέλερι για 2' και μετά το σκόρδο για 1'. Ρίχνουμε τα ρεβίθια, τα ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθούν. Με μια κουτάλα ξαφρίζουμε συνεχώς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε κουρκουμά και κύμινο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν, μέχρι να μαλακώσουν.
   Αφού βράσουν, ρίχνουμε τα λεμόνια, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο. Ανακατεύουμε, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...