Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Σαλάτα τρικολόρε με σως γιαουρτιού

Υλικά για (4-6 άτομα)
500 γραμμάρια ζυμαρικά fusilli tricolore
200 γραμμάρια ζαμπόν ωμοπλάτη σε κύβους (εναλλακτικά γαλοπούλα βραστή)
50 γραμμάρια σοταρισμένο μπέικον
12 ντοματίνια
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια κόκκοι καλαμποκιού
Παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σως γιαουρτιού
150 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι
50 γραμμάρια σπιτική μαγιονέζα
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα σουρώνουμε, τα λαδώνουμε ελαφρώς και τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα.
   Πλένουμε καλά τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε. Προσθέτουμε όλα τα υλικά στη σαλατιέρα με τα ζυμαρικά, και περιχύνουμε τη σως, αφού πρώτα ανακατέψουμε τα υλικά της σ' ένα μπολ και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...