Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό

Υλικά (για 4 άτομα)
1 πακέτο σπαγγέτι (500 γραμμάρια)
400 γραμμάρια ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες (εναλλακτικά 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο)
1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
Ελαιόλαδο
Βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
Παρμεζάνα ή πεκορίνο τυρί
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση
   Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο για 1'. Ρίχνουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε για 4'-5' περίπου. Έπειτα, προσθέτουμε βασιλικό, τον πελτέ και 60 ml ζωμό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε για 2' περίπου και στη συνέχεια αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
   Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό (1 λίτρο για κάθε 100 γραμμάρια ζυμαρικών), αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά, για να βράσουν, τόσο όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού γίνουν, τα παίρνουμε με λαβίδα-τσιμπίδα από την κατσαρόλα και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε προαιρετικά ελάχιστο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.  Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...