Υλικά
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
150 γραμμάρια ζάχαρη
150 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
20 γραμμάρια μέλι
20 γραμμάρια μέλι
150 ml γάλα
100 ml χυμός πορτοκαλιού
3 αυγά
3 αυγά
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
Βουτυρώνουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να ετοιμάσουμε το μείγμα.
Σε κάδο από επιτραπέζιο μίξερ-κουζινομηχανή χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3'-5', για να αφρατέψουν και σταδιακά τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, το μέλι, το χυμό, τη βανίλια, το ξύσμα και το αλάτι και ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Ρίχνουμε το αλεύρι σταδιακά και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, την αλευρώνουμε και τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο
για 50' περίπου στους 170ο C.
Αφήνουμε το κέικ στη φόρμα για 15' και ξεφορμάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου