Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Πατάτες ογκρατέν light

Υλικά
1 ½ κιλό πατάτες
10 φέτες γαλοπούλα βραστή (εναλλακτικά φιλέτο ψητό κοτόπουλο)
300 γραμμάρια regato light τριμμένο
150 γραμμάρια γραβιέρα light τριμμένη
400 γραμμάρια μανιτάρια κομμένα σε φέτες
20 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
100 γραμμάρια γάλα
2 μεγάλα αυγά
Πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση
    Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες (1-2 cm). Τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε σ' ένα τηγάνι, μέχρι να ροδίσουν κι από τις δυο πλευρές. Εναλλακτικά τις βάζουμε σ' ένα ταψί με λαδόκολλα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 20'. Έπειτα, τις βγάζουμε από το ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν.  Σ' ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, πάπρικα, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x35 cm,  απλώνουμε τις μισές πατάτες, τη γαλοπούλα, το regato, τα μανιτάρια και τις υπόλοιπες πατάτες. Περιχύνουμε το μείγμα του μπολ και πασπαλίζουμε τη γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους  200ο C για 25'-30' περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...